2019/2020 sista och första dagen

publicerat i Allmänt;
Jag gör ingen sammanfattning av mitt år 2019, vet faktiskt inte vart jag ens skulle börja. Det har varit motiga stunder och glittrande stunder och så allt där emellan... livet helt enkelt. 

Vad jag kan bjussa på är en liten sammanfattning av min sista dag 2019, och första dagen för i år, känns lite lagom, haha. 

Vi hade helt bländande väder. Blåsigt, men vem bryr sig med en sån fantastiskt blå himmel!? Vi var ute och lekte flera timmar, andades frisk luft och njöt av ljuset.

Snögumman var helt försvunnen, fanns inte tillstymmelse till snö eller isfläck ens... allt som låg kvar på marken var ett par grenar och under dom den lilla morotsnäsan. Nu sitter den i äppelträdet istället 😄

Barnen lekte, grävde, cyklade, blåste såpbubblor (Nej jag har inte kopierat texten från ett gammalt sommarinlägg)... 

Och kolla mina påskliljor (som jag glömde gräva ner), helt galet!! Vad gör jag nu? Ska jag ta in dom, ska jag plantera ner dom i rabatten?

Efter utedagen var vi ganska skönt trötta, så vi tittade på film, mös upp oss i soffan hela familjen. Barnen fick en egen middag vid eget bord framför julgranen. Vi föräldrar serverade och satt sedan med dom (fast på golvet). Dom åt vitlöksräkor med pasta till varmrätt och marängsviss i finglas till efterrätt. Till det drack dom bubblig jordgubbsdricka. Dom var mycket nöjda, framförallt med att sitta vid sitt lilla bord. 

Efter middagen hade vi laddat upp med lite fyrverkerier. Dom tyckte att det var jättekul och spännande. Jag filmade och dom tittade på den filmen ungefär tio gånger innan dom somnade. Syftet med att vi brännde av lite själva i år var att avdramatisera. Frank vaknade mitt i allt smällande förra året och blev livrädd, det ville vi undvika i år. Några timmar efter vårat fyrverkeri fick vi se resultatet...

När barnen somnat åt jag och maken våran nyårsmiddag. Även om det bara var vi, så ville jag ha på mig något nyårigt och glittrigt. Återanvändning! Denna har jag haft på mig alla mina graviditeter, lite kul.

Vi åt gratinerad hummer till förrätt och oxfilé med hasselbackspotatis till varmrätt. Någon efterrätt blev det inte, åt lite choklad och drack alkoholfritt bubbel istället.
Och så spelade vi Alfapet som jag vann!! 
När tolvslaget kom vaknade Frank (Folke sov som en stock). MEN, han var inte minsta rädd, däremot ville han titta, såklart! Nattade om en mycket glad och uppspelt kille en halvtimme senare... tog bara 45min 😄

Nyårsdagen blev lugn. Barnen lekte och härjade inne på förmiddagen. Efter lunch tog vi den årliga nyårsdagspromenaden. Det var skönt att komma ut, men återigen, så märkligt väder. Barmark och +grader den 1a januari... jaja! 

Så nu är det väl bara att ösa på. Blir förhoppningsvis ett händelserikt år, enbart positivt om jag får önska! Det lär visa sig, så mycket vet jag iallafall!

Ha det fint och ta hand om er!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Amanda :

Vilka härliga bilder som du delar med dej av Jag hoppas att du får ett underbart år med myckat posetivetet

Svar: Tack, detsamma 🙂
ByLisa.se

2:a kommentar, skriven , av Mina:

Låter som riktigt härliga dagar med både utevistelse och god mat. Känns som vår ute men det är ganska skönt, även jag gärna hade sett lite vinter även i år. God fortsättning ❤

Svar: Egentligen gillar jag inte kyla och så, men det blir så fel när det är såhär.. roligare för barnen också med snö...
ByLisa.se

3:e kommentar, skriven , av Hannas krypin :

Men så härligt ni haft det. Lite udda dock med så varmt väder men så tycker att de varit de senaste åren att midsommarafton nästan är kallare än när det är december. Det låter verkligen gott med hummer Jag har aldrig testat det faktiskt. Jag har inga bra tips vad gäller dina påskliljor. Jag vet inte om jag kanske hade låtit dem vara och sedan Hoppas de klarar sig.

Svar: Ja, det är jättekonstigt!! Hm.. får se, googla lite kanske 😊
ByLisa.se

4:e kommentar, skriven , av TwinMom.se:

Men så fin klänning! Vi tog det också lugnt och var bara familjen, åt gott, spelade spel och skålade in nya året!

Svar: Jätteskönt 😊🎉
ByLisa.se

5:e kommentar, skriven , av Jessica Högberg:

Vilka härliga utedagar ni haft! Du får önska precis vad du vill, men önska noga - det kan slå in;)

Svar: Kanske 😉
ByLisa.se

6:e kommentar, skriven , av Tess:

Låter ju helt underbart :) Vilka fantastiska utedagar men tror ni hade gillat snön vi har haha ;) där kan man säga "åka pulka for real) och mina hundar som inte är vinterhundar (chihuahor) men asså ibland är de helt galna då nya snön lägger sig som ett täcke, våran äldsta lillamy blir som en valp å hon blir 11 i år hahah xD Mys med raketer, vi kollade också på de på nyårsafton, de är så vackert :D

Svar: Barnen skulle verkligen älska att få lite snö! Själv känner jag att vintern får vara över nu 🙂
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :