Så bra det blev!

publicerat i Allmänt, Familj;
Jag ska erkänna att jag var en smula svettig när jag med darrande hand hängde upp inbjudningskorten på förskolan, 16 stycken. Ett till varje barn på avdelningen... det var 4 års kalas på gång! 

Vi funderade fram och tillbaka, men kom fram till att det är klart att vi måste bjuda alla. Sen är det från typ 2+ till 4+ så även föräldrar var bjudna att komma med sina barn. 4 st kunde inte, så det blev 12 + våra egna och kusin, 15 barn och lika många vuxna.

Frank var såååååå pepp på att fylla år och att alla vänner skulle komma hem. Jag var ungefär lika stressad, hur skulle det gå, kaos slog mig några gånger... drömde till och med en mardröm om det innan. Men så blev det inte! Det blev toppen, för alla tror jag faktiskt.


I inbjudningarna hade vi skrivit med ett litet schema  ungefärliga tider och aktiviteter (kalaset var mellan 12:30-14:30). Kan låta lite stelt, men jag tror faktiskt att det var uppskattat. Då kunde också föräldrarna förbereda barnen på vad som skulle hända när och när det var slut. Sistnämnda kanske kändes skönast för föräldrarna att veta, haha!

Kvällen innan ställde vi i ordning allt och dekorerade. Jag hade också lovat Frank att göra en Bä-tårta. En tårta med en "kopia" av hans favorit gosedjur. Jag har aldrig jobbat med sockerpasta förut. Jag kan berätta att jag svor när jag satt och pillade med detta vid tio, kvällen innan, med en kökskniv och en brödkavel. Sen hade inte innehållet (sockerkaka) tinat ordentligt så det blev lite fuktigt dagen efter, MEN Frank var supernöjd! Det var det viktigaste. Sen glömde jag fota själva tårtan, men den var blå med lite text, en stor 4a och eldsprutande ljus... och så Bä såklart. Den var nog god, nästan alla barn åt. Sen hade vi ställt fram kakor och marängsviss också 🥳😀Frank värmde upp dansgolvet lite inför kalasets disco. Det var oerhört sött när alla stod och dansade!! Sen lekte dom och käkade tårta. Vi avslutade med fiskdamm, tror att två timmar var ganska lagom. Både föräldrar och barn verkade nöjda och glada när vi rundade av.


Efter barnkalaset kom släkten och käkade smörgåstårta och sjöng, å så blev det lite mer paket. Frank var så nöjd med sin dag, "jag älskar min födelsedag" sa han när han skulle gå och lägga sig ❤. Och vi var glada att allt hade flutit på hur smidigt som helst och Frank och även Folke var så nöjda och glada, underbart!! Så Frank blev firad från morgon till kväll, först av oss i familjen på morgonen, sen av kompisarna och sen av släkten. Alla var galet trötta på kvällen men också på kanonhumör.

Sen har det varit jättekul att höra från föräldrar på förskolan hur glada deras barn varit efter kalaset. Att dom varit nöjda, planerar egna kalas och kanske bondat lite mer med kompisarna 🙂❤ 

Taggar: #kalas #barnkalas #barn #föräldrar #förälder #ballonger #tårta #baka #dekorera #gladabarn;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anita Birgitta :

Men vad låter som ni hade en fullträff med kalaset. Roligt att han blev nöjd.

Svar: Så kul 🙂🥳
ByLisa.se

2:a kommentar, skriven , av Emma :

Kan tänka mig att han var helnöjd med dagen. Så himla roligt att ordna med kalas!

Svar: Ja det blev verkligen som vi hoppats 🙂
ByLisa.se

3:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Åh det låter riktigt lyckat med kalaset :). Sen blir jag extra varm i hjärtat att ni bjöd alla. Så har vi också gjort, tycker det är jättefint att göra på det sättet :)

Svar: Ja kändes bra, speciellt efter när vi fått höra så glada kommentarer från föräldrar 😊
ByLisa.se

4:e kommentar, skriven , av Lillan Kind:

Men oj vilket härligt kalas ni har haft!😃 Så fint av er också att bjuda in alla barnen, även om det blev en väldigt stor tillställning😊 Kan förstå att Frank var riktigt nöjd med dagen😄

Svar: Haha, ja det blev stort och jag va en aning stressad, men gick som sagt SÅ bra. Vill inte att någon ska känna sig utanför så det var enda alternativet kände vi 🙂
ByLisa.se

5:e kommentar, skriven , av Fröken Rödlök:

Vad roligt att få anordna ett barnkalas för sitt barn på det där viset ;) Kul att det blev lyckat. Jag tycker att det gäller att bjuda alla på barnets avdelning eller ingen alls faktiskt, så att ni valde att bjuda alla var riktigt fint gjort =)

Svar: Ja, jag känner så. Sen kan jag förstå att alla inte känner att dom kan ha så stort kalas... men det är så viktigt att alla får vara med!
ByLisa.se

6:e kommentar, skriven , av Paulina:

Men så fint och låter som kalaset vart lyckat! Man blir super glad av alla dessa bilder också! Super fint 😍

Svar: Va roligt att du tycker det 😘
ByLisa.se

7:e kommentar, skriven , av Popprinsessan:

Wow, vilken ambitiös tårta! Och vilken fullspäckad dag, förstår att födelsedagsbarnet var nöjd!

Svar: Ja, nöjd och trött, haha😄
ByLisa.se

8:e kommentar, skriven , av Mina:

Underbart med ett lyckat kalas. Härligt när man kan bjuda alla och att det blev så bra ❤

Svar: Ja, verkligen! 😊
ByLisa.se

9:e kommentar, skriven , av Ullie:

oj ni är inte dåliga på så många men ja det är inte lätt att begränsa
oj oj kan förstå hur skoj o lýcklig någon pojke va =)

Svar: Ja, det var det bästa! 😊
ByLisa.se

10:e kommentar, skriven , av Hanna Karlsson:

Men åh så roligt och det låter verkligen som ett helt perfekt kalas. Jag har aldrig jobbat med sockerpastam, kan tänka mig att det är pilligt.

Svar: Jag trodde nog att det skulle vara lite enklare, haha! 😄
ByLisa.se

11:e kommentar, skriven , av Wifeey:

Så mysigt, men de blev en del som ni bjöd :D
Sockerpasta är roligt att pyssla med till kakor o tårtor
Tårtan blev ju riktigt fin :D
Så vacker du är

kram

Svar: Tack snälla! Jag ska fortsätta träna, för lite kul var det allt, bättre om man inte är stressad 😊
ByLisa.se

12:e kommentar, skriven , av jessica:

så roligt och mysigt inlägg att läsa, man får en liten nostalgisk känsla tillbaka till när man själv var liten. och så kul hans födelsedag blev så lyckad och han och dom andra barnen fick en så rolig dag <3

Svar: Kul! innan tänkte jag aldrig igen. men det var så gulligt och blev så bra så det blir deg defenitivt 😄👍
ByLisa.se

13:e kommentar, skriven , av Lexochlogan :

Låter och ser ut som ni fick till ett riktigt fint kalas, perfekt tror jag Frank tyckte det blev. Vi har alltid kalas och jag är lika stressad och gråtfärdig varje gång 🙈

Svar: Haha, ja det är mer att fixa än man tror😄
ByLisa.se

14:e kommentar, skriven , av Yela:

Men oj så himla fixat ni fixat! Låter verkligen som ni fått ett så lyckat kalas, va roligt 😃 Fint att ni valde att bjuda alla barnen också, minns själv som barn hur ledsen man blev när man inte blev bjuden, så verkligen jättefint!

Svar: Tack! Nej den känslan att inte bli bjuden vill inte jag orsaka hos ett barn. Alla får va me 😊
ByLisa.se

15:e kommentar, skriven , av Amanda :

Så kul att han blev nöjd kul att kallast blev bra

Svar: Ja, toppen 🙂
ByLisa.se

16:e kommentar, skriven , av Michelle :

Va fint ni gjort ddt och kul med barnkalas :)

Svar: Tack, ja det blev lyckat 😀
ByLisa.se

17:e kommentar, skriven , av Kamilla:

Barnkalas är kul men kan vara så intensiva. Huvudsaken är att barnen har roligt och njuter

Svar: Ja alltså tempo är bara förnamnet! 😄
ByLisa.se

18:e kommentar, skriven , av Sandra Bäckman:

Det låter ju underbart, vilket kalas ni har haft. Med allt detta och den otroligt vackra tårtan så förstår jag att alla var otroligt nöjda ❤ så fint att ni bjöd alla, det gör vi här ute med, har däremot hört att det inte sker i stan. Så sorgligt 😒 Så en extra eloge till dig/er ❤

Svar: Tack snälla ❤
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :