Klädsamt

publicerat i Familj, Hållbart, Åsikt/Tanke;
Hur tänker du när när du köper kläder och skor? När jag var yngre behövde det bara vara snyggt. Om det var funktionellt, bekvämt eller årstidsenligt var helt oviktigt, förfrysa tårna gjorde inget om skorna var snygga!? 😄 

Jag har tänkt om nu, men får fortfarande rysningar om plagg kan beskrivas som praktiska, haha! Det till trots, börjar min garderob börjat förvandlas. Jag rensar och rensar och det som nu flyttar in nu är oftast genomtänkt och har många eller specifika användningsområden. Till exempel, förr kunde jag köpa byxor för ett enda tillfälle. Nu köper jag byxor som ska passa till många olika tillfällen och matcha många toppar, tröjor och blusar.

Tänkte visa mina tre senaste nyförvärv (en är iofs nygammal). 
Först ut mina gamla gravidbrallor. Dom har fått ta ny plats som målar/snickar/trädgårdsbrallor. Stora, men passar perfekt till ändamålet! Som sagt, inte så snyggt, men praktiskt (rysning! 😂)

Näst ut är ett träningsplagg. Både jag och min man skrattade högt när jag ålade mig ner i den här sparkdräkten. Den är säkert jättefin på andra, men är inte riktigt "jag", därav gapskrattet! Dock oerhört bekväm och smidig... måste också erkänna att jag känner mig jäkligt snabb och studsig när jag har den på, ni skulle se alla smidiga skutt 🤣🤣🤣

Jag har också gjort en investering i en myströja, en likadan till alla i familjen. Jag saknar faktiskt myskläder, har betydligt fler finplagg. Det är så trist att lägga pengar på mjukiskläder, roligare med glitter, men utifrån behov så är det ganska enkelt egentligen... Livet ser inte riktigt ut så längre, glittrigt alltså, men det är ganska skönt faktiskt. Behöver mer lek- och mys kläder, inte så mycket tyll och paljetter (för stunden iaf ;).

Vilket är ditt absoluta favoritplagg?