Lilla stugan fick nytt kök

publicerat i Inredning;

Hej,

Hoppas att allt är bra med dig. Idag bjuder jag på en tillbakablick på vårt sommarstugekök med massor av före- under- och efterbilder. Hoppas att det kan inspirera och ge dig lite idéer.

Men innan jag visar alla bilder kanske jag ska berätta lite om stugan... Jag och min man köpte den för många år sedan (innan barn), som ett kul och mysigt projekt. Man kan säga att vi skönhetsopererade hela huset på insidan under ett par års tid, och gjorde även en hel del arbete ute. Vi försökte bevara så mycket som möjligt, men allt var i behov av att fräschas till. Vi ville också ha så mycket gammal känsla kvar och alltid ha med oss att det var en sommarstuga/fritidshus, så inga allt för ”lyxiga” inslag. Jag har tidigare visat hur vi skapade ett extra sovrum, det kan du hitta här.

På fredagskvällar när vi kom upp efter jobbet brukade vi köpa med oss lite plockmat, korka upp en flaska vin och sitta och spela sällskapsspel. Stämningshöjare var helt klart att vi hade fotogenlampa över köksbordet och tände lite småljus. Vi hade ingen tv, jätteskönt! Vi älskade våran stuga och bodde faktiskt där permanent ett tag. När vi under en period bodde utomlands (Italien!) så fick alla våra saker bo där. Men när vi köpte vårt nuvarande hus så var det läge att sälja stugan… men massor av minnen och bilder finns det, här kommer köket:

Renoveringen skedde i steg, först städa!

 
 
 
 
Sen hakade vi av alla skåpluckor och målade alla skåp invändigt i vitt. Luckorna tvättade vi av och lät vara gröna tills våren kom och vi kunde stå ute och slipa…
 
 
 
 Bänken var väldigt låg så den höjde vi och la på en ny bänkskiva. Ny diskho och blandare. Vi fick också tag på en större begagnad spis av gammal modell och ny fläkt. Kaklet byttes ut och så ville vi ha belysning över bänken.
 
 
 
 
Gammal tapet revs ner och även panelen. Sen hängde vi nya tapeter och satte bröstpanel.
 
 
 
 
Elementen målades och plastmattan kastades ut. Under hade vi ett fint trägolv som vi slipade och såpade.
 
 
 
 Köksgruppen köpte vi på loppis.
 
 
 
 
 
 Skänken har jag fått av mamma (kommer från mitt barndomshem) och tallrikshyllan ärvde jag av min farmor. Här passade den som handen i handsken, men för den uppmärksamme så är det samma hylla som nu är ommålad, mer om det hittar du här.
 
 
 
 
 
Och tillslut var det dags för luckorna att få sin fina grå färg (Mathilda hette den om jag inte minns fel). Det var många luckor att slipa och måla. Både jag och min man var helt gröndammiga när vi stod och slipade och det kändes som att det aldrig tog slut 😊 Men resultatet blev toppen. Kanske inte syns, men de gamla glasknopparna som satt var fantastiska (efter en ordentlig tvättning och tog också bort en brun plastbricka som satt mellen knopp och skåp). Önskar att jag tagit med mig dom i flytten, haha! Hoppas att nya ägaren uppskattar dom lika mycket som jag gjorde, en sån där snygg detalj!
 
 
 
 Lämna gärne en kommentar eller ett gilla! :)
 
Ha en fin dag! 
Följ mig gärna på 
bloggarlisa.blogg.se
 
eller på Bloglovin