Varför har jag inte gjort en sådan tidigare!!?

publicerat i DIY, Familj, Hållbart;

Jag tror att alla människor önskar sig god sömn... För småbarnsföräldrar är det en dröm, något som nästan känns overkligt, något vi alltid strävar efter (jag vet att det finns några undantag, vars barn alltid sover, men så många är ni inte! 😄). Att hitta trix för att få dom där som sötmonstren att sova en hel natt är ovärdeliga... eller hur!?
 
Våran mini, Folke, slutade sova i spjälsäng för ett tag sedan (nu 1,5 år). Han gillar verkligen sin stora säng (120), men han har snurrat runt som en liten virvelvind i stora sängen. Vi har lagt dit extra kuddar och så, men det har inte hjälpt. När vi var på sjukhuset så fick han sova i spjälsäng igen, men där rullade vi täcken och la runt hela sängen så han inte kunde röra sig så mycket. Jag trodde han skulle bli galen, han gillade inte att sova i babynest, men nu gick det jättebra! Så när vi kom hem bestämde jag att han skulle få en fet Sovorm, det blev en hitt!! Varför har jag inte gjort en sådan för länge sedan, tänkte jag först, men försöker trösta mig med att det kanske inte alls funkat tidigare, haha!
 
Som vanligt satsade jag på att använda material som fanns hemma. Eftersom båda pojkarna nu har stora täcken och kuddar så har jag barnlakan jag kan använda. Till denna sovorm använde jag ca ett halvt påslakan (dubbelt) och ett örngott (barn).
 
Jag började med att klippa upp delar. Jag har inte måttat något, bara gått på känn. Klippte bort sömmarna på örngottet, sen fick det bestämma bredden ca 32 cm, längden blev ca 62 cm per del. La delarna från örngottet på påslakanet (på bredden) och klippte till samma bredd. Längden per del från påslakanet blev ca 105 cm. Jag klippte också till formen på "svans" och "huvud" så de blev lite rundade. Alla delarna tillsammans blev ca 272 cm, en ganska lång och fet orm! 😍
 
Jag fortsatte med att sy ihop delarna för undersidan, först sicksack, sedan raksöm. Sedan gjorde jag lika med överdelen.
 
Efter det klippte jag till en tunga till ormen, la delarna rät-mot-rät. Jag la in tungan på insidan vid ormens huvud och nålade. Efter det sydde jag ihop hela ormen längs långsidor och huvud. lät "svans"-delen vara öppen för att kunna fylla på med stoppning...
 
Stoppa in armen och vända tillbaka tyget... sen  var det bara att börja fylla på med stoppning. Någon kanske undrar hur mycket stoppning det gick åt, men svårt att säga. Jag sparar alltid stoppning från gamla kuddar och det var det jag använde, men jag kan säga att det gick åt mycket! 
 
Sen sydde jag ihop svansen och så fick ormen ett par sovande ögon ZZzzzz
 
Klaaaaar!!
 
Det går att göra superfina ormar, göra mer som ett lapptäcke med mindre bitar och fler mönster. Jag har inte tiden tyvärr, men tycker att den blev toppen ändå. Känns också riktigt bra att allt material är återanvänt. En klimatsmart orm som gör att vi alla får sova gott, kan det bli bättre? Den är jättemjuk och mysig, nu vill alla i familjen ha en! Näst på tur är storebror Frank 😊 När jag tänker efter hade den nog funkat jättebra som gravid- och amningskudde också eftersom den är så stor. 
 

Du får hjärtligt gärna Gilla om du gillar 🙏😘
 
Ha en fin dag!


Taggar: #barn #famil #sovandebarn #tajming, #december #2018, #design #egendesign #diy #pyssel, #inspiration #inspirera #inspireras, #nattsömn #trix #braideér, #nejslänginte #tatillvarapåallt, #sova #sovagott #säng, #sustainable #sustainableinfluencers, #sy #sytokig #visytokiga, #återanvända #miljötänk #gammal #ny #använda;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Josefin :

Vad smart! Nu kommer han sova gott 😍

Svar: Det verkar lovande 😊👍
ByLisa.se

2:a kommentar, skriven , av Så himla smart och så fint de blev! 😍 där skulle ju vilken fordonälskare trivas! 😍:

Så himla smart och så fint de blev! 😍 där skulle ju vilken fordonälskare trivas! 😍

Svar: Haha, ja eller hur 😀
ByLisa.se

3:e kommentar, skriven , av Anna Jacobsson :

Men åh sån skulle jag behövt till min tjockis, Hugo växte ut babynestet när han va 2 månader. 😂

Svar: Oj, der gick undan 😄Ja den är toppen!
ByLisa.se

4:e kommentar, skriven , av Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Åh vad mysig den såg ut :) Nästan så jag vill ha en själv haha

Svar: haha, Ja jag överväger en till mig själv också!😄
ByLisa.se

5:e kommentar, skriven , av Anna:

Men så smart! Underbart att det funkar så bra! Perfekt sätt att återbruka :)

Svar: Ja, eller hur!😃
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :