2019/2020 sista och första dagen

publicerat i Allmänt;
Jag gör ingen sammanfattning av mitt år 2019, vet faktiskt inte vart jag ens skulle börja. Det har varit motiga stunder och glittrande stunder och så allt där emellan... livet helt enkelt. 

Vad jag kan bjussa på är en liten sammanfattning av min sista dag 2019, och första dagen för i år, känns lite lagom, haha. 

Vi hade helt bländande väder. Blåsigt, men vem bryr sig med en sån fantastiskt blå himmel!? Vi var ute och lekte flera timmar, andades frisk luft och njöt av ljuset.

Snögumman var helt försvunnen, fanns inte tillstymmelse till snö eller isfläck ens... allt som låg kvar på marken var ett par grenar och under dom den lilla morotsnäsan. Nu sitter den i äppelträdet istället 😄

Barnen lekte, grävde, cyklade, blåste såpbubblor (Nej jag har inte kopierat texten från ett gammalt sommarinlägg)... 

Och kolla mina påskliljor (som jag glömde gräva ner), helt galet!! Vad gör jag nu? Ska jag ta in dom, ska jag plantera ner dom i rabatten?

Efter utedagen var vi ganska skönt trötta, så vi tittade på film, mös upp oss i soffan hela familjen. Barnen fick en egen middag vid eget bord framför julgranen. Vi föräldrar serverade och satt sedan med dom (fast på golvet). Dom åt vitlöksräkor med pasta till varmrätt och marängsviss i finglas till efterrätt. Till det drack dom bubblig jordgubbsdricka. Dom var mycket nöjda, framförallt med att sitta vid sitt lilla bord. 

Efter middagen hade vi laddat upp med lite fyrverkerier. Dom tyckte att det var jättekul och spännande. Jag filmade och dom tittade på den filmen ungefär tio gånger innan dom somnade. Syftet med att vi brännde av lite själva i år var att avdramatisera. Frank vaknade mitt i allt smällande förra året och blev livrädd, det ville vi undvika i år. Några timmar efter vårat fyrverkeri fick vi se resultatet...

När barnen somnat åt jag och maken våran nyårsmiddag. Även om det bara var vi, så ville jag ha på mig något nyårigt och glittrigt. Återanvändning! Denna har jag haft på mig alla mina graviditeter, lite kul.

Vi åt gratinerad hummer till förrätt och oxfilé med hasselbackspotatis till varmrätt. Någon efterrätt blev det inte, åt lite choklad och drack alkoholfritt bubbel istället.
Och så spelade vi Alfapet som jag vann!! 
När tolvslaget kom vaknade Frank (Folke sov som en stock). MEN, han var inte minsta rädd, däremot ville han titta, såklart! Nattade om en mycket glad och uppspelt kille en halvtimme senare... tog bara 45min 😄

Nyårsdagen blev lugn. Barnen lekte och härjade inne på förmiddagen. Efter lunch tog vi den årliga nyårsdagspromenaden. Det var skönt att komma ut, men återigen, så märkligt väder. Barmark och +grader den 1a januari... jaja! 

Så nu är det väl bara att ösa på. Blir förhoppningsvis ett händelserikt år, enbart positivt om jag får önska! Det lär visa sig, så mycket vet jag iallafall!

Ha det fint och ta hand om er!