Vad skulle du göra om du var ekonomiskt oberoende?

publicerat i Åsikt/Tanke;
Jag satt och funderade lite på det idag...
 
 
Jag tycker om fina saker, men jag skulle inte köpa massa dyra och häftiga kläder och prylar som jag inte behöver. Eller aldig mer jobba. Eller flyga över hela världen...
 
Jag tycker om att arbeta (och arbetsplatsen jag är på idag!), men för mig skulle den ekonomiska friheten innebära att jag helt plötsligt var helt fri att lägga tid på vad jag ville, bestämma själv! Om jag inte behövde tänka på att tjäna pengar så skulle jag inte vara tvungen att vara låst på ett arbete 06-17 (inkluderar restiden), måndag till fredag. Då skulle jag kunna göra massa saker, men på ett otvunget, lugnt och stressfritt sätt istället. Jag skulle vija arbeta, men om jag inte behövde tjäna pengar så skulle jag kunna arbeta volontärt och med uppdrag där jag själv kunde påverka arbetstiden, hur, var, när. Jag skulle förmodligen engagera mig i att hjälpa utsatta barn och i miljöfrågor. 
 
Jag skulle också utbilda mig mer, med fokus på hantverk och hållbart. Sånt som jag alltid velat göra, men inte satsat på då det kändes osäkert om jag faktiskt skulle kunna leva på det. Jag skulle kunna bli mindre beroende av att köpa, kunde göra själv istället och använda smarta material. Hur kul skulle det inte vara att få vara kreativ hela dagarna!!
 
Jag skulle jättegärna resa med min familj. Skulle vi ha all tid i världen så kunde vi lätt undvika flyg och istället välja att åka tåg eller båt, cykla och vandra. Vi skulle få massor med tid tillsammans, helt utan stress och tvång. Bara se och uppleva hur mycket vackert, häftigt, spännande och kul som helst tillsammans (och bli trötta och galna på varandra, det kan inga pengar i världen råda bot på, haha!). Sen gillar jag att ha lite struktur och ordning ändå, bra för barnen tycker jag. Det är dock stor skillnad på att tvingas ha en rutin eller välja en rutin... jag tror ni förstår hur jag menar :)
 
Jag skulle gärna odla mer hemma, sånt som också kräver att man pysslar om och hinner ta till vara på allt. Försöka göra mig så oberoende jag bara kunde. Jag skulle ha en fantastisk trädgård med frukt, bär, grönsaker och massor med blommor. Ha en plats där vi bara kan gå runt och må bra, samla energi, hjula (skulle jag ju hinna lära mig :), ha ett litet utegym (som jag hann använda) och så vidare...
 
Nu är det kanske inte så troligt att det faller ner en säck med guldpengar i mitt knä jättesnart... men en måste ju få drömma lite ;)
 
 
Vad skulle du göra om du var helt ekonomiskt oberoende? Berätta gärna!
 
 

Taggar: #2018 #september #höst, #inspiration #inspirera #inspireras, #leva #drömma #framtid #familj #arbete #fritid #frihet, #tankar #funderingar #önskan #längtan #drömmar;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Snabela :

Jag skulle jobba ideellt och när jag känner för det. Skulle nog resa lite granna. Göra saker som jag inte har råd med idag.

Svar: Ja, vore nice! :)
ByLisa.se

2:a kommentar, skriven , av Ida:

Håller helt med dig! Jag får lite panik av att bara sitta här i tyskland vill hem och jobba! De kan va jobbigt det med men jag måste vara sysselsatt!

Svar: Jag kan förstå det. Trist att inte jobba faktiskt 🙂
ByLisa.se

3:e kommentar, skriven , av Johanna:

Jag skulle nog köpa mitt dröm hus ! Det är de första jag skulle göra ! Sen hade jag rest massor :D och köpa massa kläder till barnen haha :D

Svar: Boende och resor verkar vara en gemensam dröm hos många 🙂
ByLisa.se

4:e kommentar, skriven , av Fröken Rödlök:

Jag skulle haft ett arbete där jag inte jobbade heltid för det behöver jag inte, men jag hade gärna velat jobba lite för att träffa folk och vara social. Med tiden jag har över skulle jag göra saker jag tycker om och jag skulle slippa stressen ekonomin ger mig nu.
Dessutom skulle jag planerar in 1-2 resor varje år för att komma iväg och se någonting annat.. En utlandsresa och en resa inom Sverige!

Svar: Det låter härligt!
ByLisa.se

5:e kommentar, skriven , av Lillan Kind:

Jag skulle absolut inte börja handla massor, för jag är ingen prylmänniska. Men jag skulle resa och se allt som jag fortfarande drömmer om, och jag skulle ägna mig åt någon form av eget företagande - något kreativt - utan pressen att behöva skapa lönsamhet. Men först och främst skulle jag hitta en gård mellan hav och skog och tillbringa ännu mera tid i naturen.

Svar: Frihet, lugn, kreativitet! 🌸
ByLisa.se

6:e kommentar, skriven , av Elisa:

Jag har lite samma tankar som du vad gäller jobb och att resa. Jag skulle absolut fortsätta jobba för att ha nåt fast att göra, men troligtvis skulle jag gå ner i tid för att kanske läsa kurser jag annars inte skulle ha tid med och vara mer med familjen. Tur man kan drömma i alla fall. :)

Svar: Ja visst är det trevligt ibland 😉🌸
ByLisa.se

7:e kommentar, skriven , av Jennie:

Skönt de vore att slippa stressa över pengar! Skulle köpt hus och satsat på att jobba med inredning då 😀🌸

Svar: Ja, det vore nice! 😃
ByLisa.se

8:e kommentar, skriven , av Anonym:

Jag skulle vilja resa till London har aldrig varit där men drömmer om det

Svar: Har inte jag heller, vore kul 😃
ByLisa.se

9:e kommentar, skriven , av Emma Engström:

Hmm väldigt intressant att fundera kring ändå! :) Resa är något jag vill!

Svar: Ja, visst är det :)
ByLisa.se

10:e kommentar, skriven , av Jennifer:

Jag skulle betalat mina skulder, köpt ett hus i Spanien och bosatt mig och Casper där, jag hade satt in en stor summa pengar till Casper (hans sparkonto) varje månad och jag hade bjudit ner mina närmsta vänner till Spanien minst en gång om året :D

Svar: Låter härligt! :)
ByLisa.se

11:e kommentar, skriven , av Anna:

Håller med, hade aldrig klarat av att vara hemmafru. Jobba är det roligaste som finns. 😊

Svar: Ja, men vilken skillnad att välja, inte vara tvungen! :)
ByLisa.se

12:e kommentar, skriven , av Liw:

Jag håller med fröken rödlök. Jag hade ändå velat jobba kanske 50% 😉👍

Svar: absolut :)
ByLisa.se

13:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Spännande att få ta del av dina tankar. Jag skulle se till att jobba som vikarie på mitt jobb och göra som pensionärerna och hoppa in på mina villkor. Sedan skulle jag gärna ta tider på jobbet efter 10:00. Utöver det skulle jag passa på att köpa ett hus mitt ute på landet där jag lätt kunde hoppa i min stövlar på morgonen för att vandra ut i den kalla höstluften och sätta mig med en filt på min uteplats och dricka en rykande kopp te :)

Svar: Låter så härligt!
ByLisa.se

14:e kommentar, skriven , av Moa Hansson:

Åhh jag skulle också vilja odla mer hemma! :D

Svar: Vore härligt!
ByLisa.se

15:e kommentar, skriven , av Kamilla:

Vilken dröm. Jag hade gjort allt vad jag önskade och vill. Skänkt och arbetat med välgörenhet.

Svar: Låter härligt!
ByLisa.se

16:e kommentar, skriven , av Denevigaresenären :

Jag har faktiskt aldrig funderat på det, eller rättare sagt de senaste åren i alla fall har inte jag tänkt på det. Tror inte att jag skulle ändra på så mycket. Kanske att jag skulle se till att jag kan vara ledig en extra dag i veckan men jag skulle fortsätta jobba som vanligt. Vet faktiskt inte. :-)

Svar: Just det med tid vore största vinsten tycker jag 🙂
ByLisa.se

17:e kommentar, skriven , av Carolina cuevas:

Jag skulle först och främst ta tag i körkortet och sen betala av alla lån vi har på huset.Jag skulle också se till så att inga barn behöver gå hungriga och gå med trasiga kläder

Svar: Ja, hur härligt vore det inte att vara helt skuldfri!
ByLisa.se

18:e kommentar, skriven , av Marie:

Man skulle betala av lånen man har, skaffa drömvillan och kanske starta något eget drivande företag eller ngt =D Skulle kunna tänka mig starta kennel typ. Samt skaffa bostad åt tösen och säkra hennes framtid

Svar: Ja, sparande och lägga undan åt barnen är klokt!
ByLisa.se

19:e kommentar, skriven , av charlottelinden.se:

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag först och främst hjälpa min mamma ekonomiskt och se till att hon hade det så bra som möjligt. Sedan hade jag ägnat mig åt välgörenhet då ingen press på att tjäna pengar finns. :)

Svar: Ja det skulle vara kul att kunna ge till familjen 🙂🌸
ByLisa.se

20:e kommentar, skriven , av Katja:

Reeeesa!! Och jobba enbart med event bara för att jag tycker det är så kul!!

Svar: Haha, härligt! :)
ByLisa.se

21:e kommentar, skriven , av Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Väldigt intressant att läsa :) Jag skulle nog inte heller sluta jobba för att jag får massor av pengar. Däremot skulle man ju vilja jobba mindre och faktiskt göra mer av det man verkligen älskar med sin familj som du skriver

Svar: Ja precis. Tid 🌸
ByLisa.se

22:e kommentar, skriven , av Nilla:

Om jag vore ekonomiskt oberoende så skulle jag i första hand byta boende till ett enplanshus eftersom jag inte orkar gå i trapporna som vi har, i övrigt så skulle jag hjälpa mina barn ekonomiskt.

Svar: Ja, barnens framtid skulle man absolut trygga upp direkt 🙂
ByLisa.se

23:e kommentar, skriven , av Anna:

Åh, så härligt att tillåta sig själv att drömma ibland. Jag driver ju mitt eget företag som skönhetsspecialist redan nu och det skulle jag aldrig släppa, men en dröm är ju att utveckla, lära mig nytt och kanske djupdyka mer i det jag redan gör. Att kunna lägga flera timmar på ett verk istället för att hinna med flera kunder på en dag. Jag skulle nog lägga mindre tid på salongen och mer låta det vara en hobby och jobba ideellt för att hjälpa unga med psykisk ohälsa på något vis.

Och så hade jag rest mer. Jag älskar att upptäcka nya platser!

Svar: Ja, visst är det! Dröm att vara egen! :)
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :