Fredagsfint!

publicerat i DIY, Hållbart, Inredning;
Blir ett sent inlägg idag, men det är det där med att hinna ;) Efter jobbet dök jag ner i köket och började klä av soffa och stolar, bort med blott, in med grönt och blommigt! Fick fin hjälp av barnen 😃


Lite blandat tyg... till soffan ett som jag använt till soffan tidigare. Till stolarna tog jag ett tyg, bit som blev över när jag gjorde gardiner (dom som nu är i övre hallen). Den som spar, hon har 😉

Före.                                 Efter.Hoppas du har en bra kväll!

Kram

Burken!

publicerat i Hållbart, Mat&Bak;

Godkväll

Neeej det ska inte handla om världens roligaste lek som jag lekte när jag var liten. För det var väl inte bara jag som lekte burken?! Ett gäng kids som gömde sig ute i mörkret, smög, fnissade, rushade och burkade, haha! Kommer någon ihåg?

Så, idag är det torsdag och då skulle det ju handla om hållbart. Jag är en sparare, har alltid varit, ofta har jag tänkt att "det kan vara bra till någonting någon gång..." Nja, det blir lätt att en sparar så mycket så det bara stuvas undan och tillslut inte blir till någon nytta alls... mest ivägen.

Så nu för tiden försöker jag tänka vad jag ska ha grejen till, innan jag sparar undan den eller det... men så finns det undantag, burkar! Glasburkar är så fantastiskt bra till så mycket, Det går att förvara ätbart i (såklart), sylt, frukt, mos, kakor osv. De går att plantera växter i, förvara saker i (vad beror såklart på burkens storlek), göra ljuslyktor av, göra snöglober och massa annat kul och pyssligt!

Men så något som kan vara bra att tänka på om man ska använda burkarna till tillexempel sylt, mos, marmelad, vilket vi är mitt uppe i. Oftast köper vi hem stora burkar med rödbetor, saltgurka eller vad det nu kan vara. Att köpa stort är ofta billigare och en slipper handla nytt så ofta. Toppen med stora burkar kan man tänka när man står med 100 liter sylt, marmelad eller annat göttigt, kladdigt. Då slipper man kladda med så många burkar, men då är det bra att också tänka på åtgång och hållbarhet. Som alltid är det längst hållbarhet på obrutet. När burken väl är öppnad är det bra att äta upp innehållet ganska snart. Har man då fyllt väldigt stora burkar, ja då blir det kanske svårt att hinna ärt upp allt, och slänga vill vi ju slippa!

Därför har vi nu investerat i lite fler små burkar (och några till kommer det nog bli). Dom är inte bara ursöta utan också smidiga, perfekt storlek för marmelad som konsumeras ganska sparsamt. De är också fina som en liten gå-bort-present! :)

 
Så vad ville jag säga sammanfattningsvis? Jo, diska och spara burkar, de är bra till mycket (annars återvinningen såkart). När du kokar sylt, marmelad eller vad det nu må vara, se till att ha burkar i lagom storlek, så att innehållet inte hinner bli dåligt innan allt hunnit ätas upp! :) 
 
Ha en fin kväll!

Unnsdag - Fika i S☀len

publicerat i Allmänt;
Hej,

Idag har vi ju unnsdag igen. Jag har en natt utan sömn bakom mig, så idag var det glasklart att unnet skulle innehålla koffein 😄

Eftersom jag fortfarande inte kan prata (tappade rösten för en och en halv vecka sedan), så tog jag lunch själv idag. Tog en prommis i solen, käkade en snabbis på stan och köpte med mig en latte och en kaka.


Så mysigt att sitta på trappen i solen med fika helt själv. Lyssnade på P3 dokumentär och njöt av lugnet. Eller fick sällis av en nyckelpiga, men den var lika tyst som jag 😉 Utsikten kunde kanske varit roligare, men vad gör det att det är en byggarbetsplatser när solen skiner! ☀


Hoppas du får en fin unnsdag!