Söndag - tillbakablick

publicerat i Allmänt;
Hej.
 
Idag har vi en fin men blåsig dag. Jag brukar ofta visa nya plagg som jag gjort eller gjort om. Idag har jag inget nytt att visa, så det blir en liten repris på tre favoriter. De är nästan likadant tyg i tre olika färger.
 
Den första var en supersnabb klänning som jag hade på ett dop i somras.
 
Andra plagget blev ett linne, tyg som blev över från en länning jag sydde på beställning
 
Och den senaste här är kjolen. Toppen är en sönderkippt T-shirt, använde tyget till kjolen :)
 
Missade du inläggen om plaggen, så finns de i sin helhet här:
 
Ha en fin söndag!
 

LördagsListan - Lekar

publicerat i Allmänt, Roligheter;
Hej,

Hoppas ni haft en bra dag. Här har det varit full rulle från klockan fem, härligt! 😬😄

Satt uppe på barnens rum och lekte idag. Dom började leka tillsammans, den klassiska kastaplastdjuröverhelarummet-leken, och då började jag fundera på vilka lekar jag brukade leka med mina kompisar när jag var liten... därför blir dagens lista: 

Lekar jag lekte när jag var barn/ung
  • Burken, den nämnde jag faktiskt förra veckan. Himla rolig lek, man kan väll säga avancerad variant av kurragömma. Riktigt kul, helst när det var helt mörkt ute... vill minnas att jag var ganska vass, haha!
  • Fågel, fisk eller mittemellan. Jättekul lek som går att leka överallt. En person gömmer något, den andra får ledtråd om att det gömda ligger högt (fågel), lågt (fisk) eller mittemellan. Sen blir man lite hjälpt genom att få veta om det bränns eller är kallt under tiden man letar, jättekul.
  • Inte nudda golv, behövs ingen beskrivning! Fortfarande lika roligt 😄
  • Hela havet stormar, cirkulera runt stolar till musik och sätta sig när musiken tystnar. En stol plockas bort efter varje omgång, vinnaren är den som får sista stolen. Här gällde det att vara taktisk och kunna konsten att gå i sittställning. Kan vara lite skadedrabbad lek om det finns många vinnarskallar med.. hm! 
  • Sanning och konsekvens, kom väl uppåt tonåren. Pinsam och superfnissig! Vill minnas att man turades om att fråga varandra, personen fick välja att svara sanning på oklar fråga eller få någon typ av utmaning. Vet också att det fuskades en hel del, typ "om jag tar konka, se till att jag får krama eller pussa ****". Haha! Jag valde dock oftast sanning, tyckte att det var så oerhört pinsamt 😂😂
  • Ritleken, himla kul som kom när man blev lite äldre. Alla deltagare har ett vitt papper och penna. Första varvet skriver alla ngt. Sedan viker man bort det man skrivit och skickar till den till vänster. Denne får läsa och ska sedan rita det som står. Detta viks bort och skickas åter till den till vänster som nu bara får se bilden och ska skriva det som är ritat... så fortsätter det, varannan gång skriva, varannan gång rita, tills man får tillbaka sitt papper. Sedan får alla redovisa. Vansinnigt kul, fortfarande!
Jag tycker fortfarande att det är jättekul med lekar. Man blir aldrig för gammal, kanske bara anpassar lekarna lite efter vighet, civilstatus, haha!

Till höger, jag och min bästis. 

Vad brukade du leka? Berätta gärna! 🙂

Fina Fredag

publicerat i DIY, Hållbart, Inredning, Trädgård;
Hej,
 
visst är det härligt med fredag, känns nästan som helg, trots att man jobbar :)
Förra helgen fick vi en bukett jättefina blommor när Frank fyllde år. Buketten är ganska fin fortfarnde, men rosorna hade ledsnat. Så jag började med att plocka bort blombladen, kunde inte hålla mig, var tvungen att göra en liten rosenklänning.
 
Innan rosorna plockades bort:
   
 
 
 
Och plockade lite blad...
 
Och så blev det en klänning ;)
 
 
 
 
Ja, det var lite skoj... Sen hällde jag upp alla rosenblad i en fin skål och blandade med lite te. Doftar gott och ser mycket trevligt ut. Så förlängde jag livet på rosorna lite.
 
Det mesta av buketten var fortfarande fint så jag gick ut i trädgården och hämtade några nya blommor.
 
                 
 
Tycker det blev jättebra!
 
 
Ha en fin fredag!