Blev lite besviken faktiskt!

publicerat i Hållbart, Åsikt/Tanke;
Hej,

Idag gick jag in på wwf.se och fyllde i Klimatkalkylatorn. Jag trodde att det skulle gå hur bra som helst, så medveten som jag blivit, men fel. Jag miljöbovar som om vi hade tre jordklot, blev lite besviken faktiskt! Såhär såg mitt resultat ut:

Jag förstår i och för sig varför, då mitt största "fel" är transport. Jag åker bil till och från jobbet, men vad ska man göra när det inte finns alternativ!? Jag kan känna att det är oerhört provocerande när man med dömande blick och vass ton frågar om "bilen går bra!?". "Ja den går toppen!" men jag borde väl egentligen skaffa mig en subventionerad elcykel och trampa till och från jobbet i ur och skur. Det skulle bara ta 2h 55 min, enkel.
Eller så kan jag väl åka kollektivt, tar bara 2h enkel. Vilket av dessa bra alternativ jag än valde så skulle det innebära att jag bara fick träffa barnen på helgerna, skulle vara lite trist känner jag!

Hade jag (som när jag bodde i Sthlm) kunnat ta buss, tunnelbana, pendel eller tvärbana med någon minuts mellanrum så hade jag givetvis gjort det, men så ser det inte ut utanför storstäderna. Och jag skulle gärna slippa lång resväg, men just nu går inte det och jobba lär man ju! ;)

Jag får försöka hålla ner på det jag kan tillsvidare... och leva med att jag inte essade det här provet, attans!! Men bättre än snittet för Sverige iallafall, alltid något!

Vill du kolla hur du ligger till? Kolla HÄR

Ha en fin kväll!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anna:

Så spännande! Det där ska jag också prova att göra vid tillfälle. Var inne och tittade nu, men har alldeles för dålig koll på huset eftersom jag bor hos mina föräldrar en sväng och aldrig har behövt fundera på de där frågorna.

Svar: Var spännande faktiskt 🙂
ByLisa.se

2:a kommentar, skriven , av Anna:

De där hade jag också behövt pröva. Jag är så dåligt insatt i detta med klimatfrågan. 🙈

Svar: Intressant, viktigt att försöka få lite koll 🙂
ByLisa.se

3:e kommentar, skriven , av Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Jag måste testa detta! Är inte superbra på detta med miljö tyvärr...

Svar: Jättebra faktiskt 🙂
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :