Äntligen en Unnsdag igen

publicerat i Allmänt;
Hej,
 
nu var det en stund sedan jag uppdaterade om en Unnsdag. Jag tycker att man kan unna sig när som helst egentligen, men att ha en speciell dag, gör att man tänker till lite extra på att göra slag i saken.
 
Idag har jag unnat mig lite tid med min man.Fördel med hemmajobb är att man kan ta en långlunch. Vi har hunnit ordna massor och hunnit ses, på riktigt, inte bara hej, tack för maten och godnatt :)
 
Vi åt en god lunch tillsammans i mycket trevlig miljö.
 
 
 
Sedan har vi titta på massa fint julpynt, lite inspirerad blir jag allt! Kom på massa kul saker jag ska pyssla ihop hemma, haha!
 
 
 
Men kanske bäst av allt, vi har provat ut och köpt en ny soffa till vardagsrummet idag, woho! Detta har jag längtat efter i flera år. Vår nuvarande är sliten, lagad, helt nedsutten. Jag skojar inte när jag säger att man måste palla upp med kuddar för att inte falla åt sidan och krocka med den som sitter bredvid. För att inte tala om ryggont och smärtan om man råkar sätta sig i en skarv, haha! Blir en stor grön (vågat eller hur!?).
 
Hur har din onsdag varit?
 
Ha en fin kväll!

Berättelsen om byxan

publicerat i DIY, Hållbart;
Innan jag blev gravid köpte jag mig ett par helt vanliga jeans. Jag hann inte använda dom så värst många gånger innan de blev för små och jag packade undan dem till senare... när midjan skulle komma tillbaka. 
 
När jag ett drygt år senare packade upp alla innan-magen-kläder så visade det sig att jag fått en helt annan kropp, betydligt mindre än innan. Kläderna jag nu skulle ha var för stora. Vad jag gjorde då var att fråga kompisar om någon ville ha. En kompis som precis fått barn och inte heller hade något i garderoben som passade fick lite kläder, toppen! Senare hade även hon krympt och jag fick tillbaka byxorna som hon såg som lånade. Jag frågade då min mamma som gärna tog över byxorna, dom satt perfekt överallt förutom det där med glappet i svanken...
 
Det är väldigt lätt fixat. Det går såklart att sprätta bort linningen, klippa, sy tillbaka... Eller så kan man göra som jag, lägga två väck och vips, sitter som en smäck!
 
 
 
Jeans är miljöbovar, jag vet, men med tre olika ägare känns det ändå som att vi gör det bästa av dom!!
 
Så, släng inte, ge bort, gör om, gör av! :)
 
Ha en fin dag

Blev lite besviken faktiskt!

publicerat i Hållbart, Åsikt/Tanke;
Hej,

Idag gick jag in på wwf.se och fyllde i Klimatkalkylatorn. Jag trodde att det skulle gå hur bra som helst, så medveten som jag blivit, men fel. Jag miljöbovar som om vi hade tre jordklot, blev lite besviken faktiskt! Såhär såg mitt resultat ut:

Jag förstår i och för sig varför, då mitt största "fel" är transport. Jag åker bil till och från jobbet, men vad ska man göra när det inte finns alternativ!? Jag kan känna att det är oerhört provocerande när man med dömande blick och vass ton frågar om "bilen går bra!?". "Ja den går toppen!" men jag borde väl egentligen skaffa mig en subventionerad elcykel och trampa till och från jobbet i ur och skur. Det skulle bara ta 2h 55 min, enkel.
Eller så kan jag väl åka kollektivt, tar bara 2h enkel. Vilket av dessa bra alternativ jag än valde så skulle det innebära att jag bara fick träffa barnen på helgerna, skulle vara lite trist känner jag!

Hade jag (som när jag bodde i Sthlm) kunnat ta buss, tunnelbana, pendel eller tvärbana med någon minuts mellanrum så hade jag givetvis gjort det, men så ser det inte ut utanför storstäderna. Och jag skulle gärna slippa lång resväg, men just nu går inte det och jobba lär man ju! ;)

Jag får försöka hålla ner på det jag kan tillsvidare... och leva med att jag inte essade det här provet, attans!! Men bättre än snittet för Sverige iallafall, alltid något!

Vill du kolla hur du ligger till? Kolla HÄR

Ha en fin kväll!