Lördagslistan - saker från förr

publicerat i Allmänt;
God lördag på er!
 
Hoppas att ni har det bra i gråvädret, själv har jag tappat rösten som vanligt. Förra gången (för en månad sedan) var jag röstlös i en hel månad, vi får se hur det bli denna gång... har en tid inbokad hos ÖronNäsaHals på fredag iallafall.
 
Men idag var det ju en lördagslista jag tänkte bjuda på. Blev så full i skratt när jag stod och jobbade i snickarboden här om veckan, lyssnade på ett gamalt blandband... Så dagens lista blir:
 
Saker från förr, som funkar prima än idag (och väcker sköna minnen)!
 
Kassettband
 
Kommer ni ihåg!? Antingen köpte man färdiga band. När jag var riktigt liten var det Disney med tillhörande bok. "Pling - när du hör den signalen så vet du att det är dags att vända blad" <3. Bandet överst fick jag faktiskt av min första pojkvän. Jag gick i tvåan på lågstadiet, det var hans storasyster som hade valt (och hon var kompis med Marcus Schenkenberg som jag var smygkär i, haha!).
 
Men sen kom blandbanden, ojojoj, så mycket musik man spelade in. Det var noga inspelat från kompisars skivor eller med super tajming från radio. Blandbandet som jag lyssnade på förra veckan var inte så proffsigt gjort, men oj vilka låtar!! Minnen! :D
 
Oljelampa
 
Vi använder mycket levande ljus och oljelampor hemma. Det är så mysigt och varmt. För ett antal år sedan hade jag och min man en stuga som vi helrenoverade. Vi hade ingen kökslampa utan istället två oljelampor, denna och en till. Det var så mysigt när man kom dit på fredagskvällen, tände en brasa, oljelampor, korkade upp en flaska vin och spelade spel (fanns ingen tv i huset)... det var riktigt mysigt!
 
Brevpapper
 
Hur många hade brevvänner när ni var små, upp med en hand ;) Jag brevväxlade med alla som ville, tyckte det var så kul. Det är fortfarande kul att få brev som inte är räkningar, dock ganska ovanligt idag. Det är något speciellt att handskriva ett brev eller att få ett... ett mail eller sms blir liksom aldrig detsamma.
 
Idag har vi faktiskt skrivit brev... till Tomten. Frank har få göra en önskelista, han sa och jag skrev, det blev ganska många olika fordon :). Jag har daterat och ska spara, kul att kunna titta på om 15 år, haha!
 
Bakbok
 
En bakbok från 1985 (bra år ;). Min mamma fick den då, jag fick den av henne 2003. Den används flitigt kan jag tala om, riktigt bra recept. Idag kan man hitta det mesta på nätet, men jag tillgör kategorin som älskar att bläddra i böcker. 
 
 
Ha en fin lördag!
 

Taggar: #kassettband #oljelampa #bakbok #brevpapper, #lördag #lördagslistan #2018;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anna:

Vilken nostalgitripp! Jag älskar också att bläddra i böcker och tidningar när det kommer till recept. Mycket mer inspirerande än att googla sig fram :)

Svar: ja, visst är det!! 👍🙂
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :