"Att älska som en porrstjärna är..."

publicerat i Allmänt, Åsikt/Tanke;
"Att älska som en porrstjärna är gripande och tänkvärd och oerhört underhållande." Mariestads-Tidningen

Boken om Jenna Jameson, skriven av Neil Strauss, är intressant och många gånger mycket tragisk, vidrig och sorglig. Men den är också underhållande, rolig och ja, det finns sexiga inslag. Det handlar om en stark kvinna som tillsammans med journalisten Neil berättar om hela hennes livshistoria, personliga utveckling och karriär. 
 
Varför gör jag ett inlägg om denna bok, som inte ens är ny? Jo, jag läste ett boktips igår och tyckte att det var en bra idé. Men så visste jag inte vilken jag skulle tipsa om och då kom jag på en lite kul historia just apropå att rekommendera en bok. Därför blev det denna bok.
 
Jag satt på tåget mellan Örebro och Stockholm och läste ovan nämnda bok. Boken innehåller ganska mycket utmanande bilder och jag noterade ibland blickar (nyfikna, någon gång generade) från medresenärer. Men så klev det på en man, gissningsvis mellan 30-40. Han slog sig ned bredvid mig och vi nickade artigt mot varandra, sådär som man gör. Jag dök ner i min bok igen, men kände att mannen bredvid mig liksom kom närmre och närmre... Jag tittade upp och han log lite generat och låtsades titta ut genom fönstret (jag satt närmast förnstret). Jag log snällt tillbaka och fortsatte läsa. Men så blev det mer och mer tryck mot min axel igen och jag tittade undrande upp. Den här gången sa han "hehe, oj", harklade sig och plockade upp en tidning han hade med sig. Men så en tredje gång kom han lutandes, och nu sträckte han på halsen ordentligt för att se ner i min bok. Jag mötte hans blick och snabbt sa han "ja alltså hehe, vad är det för bok du läser?" Jag visade omslaget och berättade vad det var för bok. "Jaha ja" sa han och kliade sig i huvudet... "är det bra läsning, alltså är den välskriven... vill du rekommendera att jag läser den?!" undrade han med allvarlig min. Jag sa att jag absolut tyckte att han skulle läsa den :)
 
Hahahaha! Dethär med folk som läser/tittar över axeln, vad tycker vi om det? :)
 
Jag vill tillägga att jag stödjer "en porrfri barndom" och att denna bok inte alls handlar om att glorifiera porrindustrin. Jag skulle snarare säga att branchen mestadels framstår som smutsig, tragisk och mörk. Det intressanta med boken är att det är en väldigt ärlig berättelsen om en människas livsöde. Så gillar man biografier, som jag gör, så är denna intressant :)
 
 
bloggarlisa.blogg.se

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Alexandra:

fin blogg!

Svar: tack!😃
BloggarLisa

2:a kommentar, skriven , av Rebecca:

ska försöka hitta den boken och läsa den

Svar: gör't 😃👍
BloggarLisa

Kommentera inlägget här :