Att älska varje sekund på jobbet...

publicerat i Åsikt/Tanke;
Går det verkligen? Jag är nog inte ensam om att ha funderat på vad jag vill arbeta med, vad jag brinner för och vad jag skulle tycka var roligt att göra varje dag! Även nu när jag har arbete så funderar jag ibland om det verkligen är detta jag vill göra resten av mitt arbetsliv. Jag trivs väldigt bra och är nöjd, för det mesta, men tanken poppar ändå upp då och då... är gräset grönare någon annanstans?
 
I morse satt jag i bilen, fantastiskt fin morgon förresten. Det var sol och dimma som låg som en lätt slöja över skog och äng, kanske därför jag började grunna... Då slog iallafall denna tanke mig igen, om jag kunde arbeta med vad jag ville, vad skulle jag göra då. Första tanken blir då, vad skulle jag kunna tjäna pengar på som är bara kul? Vad kan jag göra och samtidigt ha mycket tid med familjen? Finns det något kreativt... och kravlöst!? 
 
Där är kruxet, kravlöst! Där är problemet, det som gör att vilket jobb som helst kan gå från kul, kanske hobby, till stressande, prestationskrav, måsten. 
Ska man försörja sig så måste man tjäna pengar, för att tjäna pengar behöver man prestera, för att prestera behöver man anstränga sig, göra extra och så hamnar man lätt där, det är inte bara kul längre. Måste det alltid vara så kul jämt då!? ;)
 
Det låter nästan deppigt, nej det var inte meningen. Men det gäller väl att hitta en balans antar jag. Vad tycker jag är kul och givande, så pass att jag vill arbeta med det långsiktigt. Det kanske till och med kan vara något halvkul eller oftast kul, och sedan finnas en rolig hobby på sidan om, som kan få vara just kravlös. För har man sin hobby som arbete, vad ska man då roa sig med när man inte arbetar... en tanke bara ;)
 
Hur tänker du? Har du ditt drömyrke? 
(läste någonstans att 6% av svenskarna har det, vet inte hur bra det stämmer ;)
 
 
Ha en bra dag!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Sanna:

Har själv haft dom tankarna, min dröm är att jobba med djur men inte så lätt att få sådana jobb där jag bor..

Svar: nä, så kan det också vara..
ByLisa.se

2:a kommentar, skriven , av Maxarna:

Jag måste säga att jag faktiskt har mitt drömyrke men jag vill inte sluta utvecklas så med tiden vill jag nog göra något annat. Men just nu är jag i harmoni med jobbat

Svar: Va härligt, grattis :) utveckling är viktigt även när man trivs 👍
ByLisa.se

3:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Så härligt att känna så för sitt jobb :).

Jag trivs väldigt bra med mitt yrke hittills i år, har fått ett helt fantastiskt årskursteam och vi skrattar massor ihop. Det känns väldigt fint :). Gällande mitt yrke känns det jättebra och jag trivs, ser framemot att bli specialpedagog, men skulle även vilja öppna ett fik någon gång :)

Svar: Låter jättemysigt! :)
ByLisa.se

4:e kommentar, skriven , av Emma Engström:

Hm klurig fråga, men tror den tanken kan finnas hos väldigt många! Vissa dagar kan man ha känslan mer än andra såklart <3

Svar: Sant, tror jag också :)
ByLisa.se

5:e kommentar, skriven , av charlottelinden.se:

Åh, jag har funderat SÅ mycket på det där jag också. Jag önskar verkligen inget hellre än att ha ett arbete som jag finner motiverande och roligt att gå till varenda morgon. Men precis som du säger - att förvandla sin hobby till ett jobb känns farligt. När saker och ting blir påtvingade tappar jag all motivation och risken är ju då att man skulle tappa glädjen till hobbyn helt och hållet. Något slags mellanting är nog det bästa, precis som vanligt :)

Svar: Haha, ja det är det som är det kluriga ;)
ByLisa.se

6:e kommentar, skriven , av Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Mitt drömyrke är att kunna leva på mitt skrivande. Jag ÄLSKAR att skriva och hjälpa människor och det vore så kul att få försörja sig på det

Svar: Låter toppen, hoppas det kan bli så! :)
ByLisa.se

7:e kommentar, skriven , av Kamilla:

Vet inte vilket mitt drömyrke är just nu.

Svar: Nä.. undrar om man kommer komma på det.. 😉
ByLisa.se

Kommentera inlägget här :