Jag vet att det är farligt att sola för mycket...

publicerat i Allmänt;
Hej på er!
Hoppas att det är bra och att alla får njuta av lite sol och värme idag! Jag kommer så osökt att tänka på just det här med solning, för och nackdelar...
Vi mår bra av sol, behöver vitaminet till och med, samtidigt kan det vara väldigt skadligt..mer eller mindre beroende på pigment om jag förstått det hela rätt. Jag är inte expert på området, men att man inte ska bränna sig vet jag. Att hudcancer är en vanlig och ofta ilsken variant vet jag också. 
Jag tillhör sedan kategorin likblek.. eller nej, transparent. Förr fick jag solexem och fick smörja mig med solskydd 50 för att inte bli röd. MEN, jag ÄLSKAR solen !☀ Jag tycker att det är helt underbart att ligga och sola, känna hur det värmer och sedan få en tonskiftning i skinnet (kan inte bli brun, bara lite mer levande-vit-hudfärgad, haha!). 
Så, vad göra? Jag börjar sola tidigt på vårvintern, alltså med dunjacka på! Tar en stund då och då för att vänja huden och få lite färg i taget. Tack vare min lilla solalagommetod så har jag inte haft några problem med bränna eller utslag senaste åren 😃☀ Sen diggar jag alla bra prudukter som man kan smörja in sig i för att få en snygg sommarglow 😄 Eventuellt ska jag ge mig själv en omgång ikväll, haha!
 
För stunden ligger båda barnen och sover och jag tar en stund på trappen med lite kaffe och två kalla pannkakor
 
 
Önskar dig en god dag, med lagom mycket sol 😉
</div

Taggar: #2018 #april #vår, #cancer #brännasig #bliröd #solasmart, #kaffe #pannkaka, #pigment #blibrun #fräknar #brunutansol, #sol #sola #fintväder #vår #värme;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Thea Martinsson - 22 år och blivande mamma:

Jag älskar verkligen också solen, men har så himla lätt för att bränna mig i ansiktet 🙄

Svar: Ja, det är så olika.. jag klarar ansiktet bäst, men hårbotten, där har jag riktigt svårt!! 😃☀
BloggarLisa

2:a kommentar, skriven , av Petra Elisabeth :

Åh jag älskar solen men under min utbildning inom vården har jag lärt mig att ha väldig respekt för den. Så jag kör med det dem (vi) rekommenderar när det kommer till sol. Att vistas i solen är nyttigt för att få i sig D-vitamin men det behövs inte mer än några minuter per dag. Jag sitter och njuter på morgon eller kväll när solen är som minst skadlig. Sedan kör jag 50 i solskydd dagligen för att skydda mig från strålningen 😀👌 Hoppas att du har haft en fin dag! 😀 // Petra Elisabeth

Svar: Låter klokt! 😃☀
BloggarLisa

3:e kommentar, skriven , av Nouw.se/familjennordberg:

Åh jag älskar tyvärr att sola

Svar: haha, ja hur mycket man än vet är det omöjligt att låta bli! 😃
BloggarLisa

4:e kommentar, skriven , av Jenny:

Jag älskade solen som yngre... pressa pressa pressa...

Men nu är jag nöjd om jag får sitta under ett parasoll :) Inte så mkt pga oro för hudcancer utan mer för jag tycker det är mer behagligt.

ha en fin kväll

Kram kram

Svar: Jag är så sjukt frusen, kanske därför jag sugs som en magnet till minsta lilla solstråle 😄 Ha en fin kväll du med!
BloggarLisa

5:e kommentar, skriven , av Michelle :

Jag orkar inte mer än en timme om jag solar mig . Mår illa elr blir rastlös . Vill helst sola utomlands och pallar inte Sverige 😂 då går jag gärna in oftare . Så jag inte bränner mig för fort .

Svar: 😄☀
BloggarLisa

6:e kommentar, skriven , av Rebecca:

Jag brukar aldrig sola då jag bränner sönder mig varje sommar ändå utan att ligga p steka i solen som ser så skönt ut

Svar: Haha, ja det är skönt, men farligt.. måste vara försiktig☀😄 Trist att du bränner dig.
BloggarLisa

7:e kommentar, skriven , av Ursula:

Jag älskar solen, mest för värmen! Helt underbart med värme jag kan sitta mitt i solen i lä hur länge som helst och ne det är inte nyttigt men super skönt! 😍

Svar: Värmen, ja värmen, underbart!! ☀ Farligt härligt! 😃
BloggarLisa

8:e kommentar, skriven , av ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Önskar att jag var mer för att sola. Men jag är lite för rädd :). Är dock gärna ute i solen men försöker sitta i skuggan :)

Svar: Det är ju egentligen mycket bättre! Jag kan bara inte motstå 😬☀😃
BloggarLisa

Kommentera inlägget här :