Grattis pappa, Grattis kungen

publicerat i Allmänt, Familj;
God valborgsmorgn!
 
Idag har vi Valborgsmässoafton och min lilla pappa fyller år... och kungen. När jag var liten tyckte jag att vi var lite släkt bara för att dom delade födelsedag, haha! 😄 Grattis Grattis!!
 
Vill ni komma i lite vårstämning med ljuvlig sång rekommenderar jag att ni klickar HÄR!🎶
Två gånger om året "tvingar" jag mina killar att lyssna på körsång. Valborg och lucia 😄
 
 
Idag hoppas jag att alla får känna livet i sig! ;)
 
Ha det fint!

Mitt mål: Sthlm Marathon 2020 Del1

publicerat i Träning;
Hej och god morgon!
 
Allt bra, sovit gott? Här är det finfint, men har en brutal, fruktansvärd träningsvärk!! Igår tog jag nämligen första spadtaget... eller mer specifikt, första löprundan mot målet, Stockholm Marathon 2020. 
 
 
Vad är nu detta? Jo, förra året, dagen för loppet 2017, stod jag med ett nyfött barn på armen och ett annat som susade omkring mig och såg bevakningen på tv. Jag sa då, det där skulle jag ALDRIG utsätta mig för!!! En kvart senare intervjuar de en äldre dam, 75+ år som sprungit sedan urminnes tider. Jag blev så oerhört imponerad att jag bestämde mig för att klara det jag med. Jag gick ut på Instagram och berättade ATT jag skulle genomföra loppet innan jag fyller 40år... nu har jag bestämt för år 2020!
 
Du kommer att kunna följa resan här på bloggen, med och motgång 💪
 
Bakgrund
Spelade forboll i 10år (även handboll och innebandy i perioder), en merit jag gärna vill leva på... Det var dock 18 år sedan, haha!!😂 
Jag har precis som många andra ägt ett antal gymkort som jag använt sporadiskt. Mycket flitigt vissa veckor och helt glömt bort merpart av bindningstiden. Alternativt varit förkyld, haft en stukad fot, mycket på jobbet, tenta, kompis som behövt dricka vin, missat bussen, nymålade naglar och så vidare... Jag har kört gruppträning, dans, boxning, pilates, core mm, dock flera år sedan.
Jag har sprungit i perioder, dock aldrig längre än 1mil. Jag har tränat lite hemma, men just nu är det enbart vardagsmotion jag ägnar mig åt. Om jag inte minns fel så sprang jag sista gången juli-augusti 2016!
 
Förutsättningar
Helt vanlig småbarnsförälder som rör mig mycket tack vare barnen, men gärna slänger upp trötta fötter i soffan och chillar om jag får två minuter. Många, ganska långa, barnvagnspromenader har det ändå blivit...
Fick två barn mellan 2015-2017. Min sista graviditet var ganska tung, problem med bland annat foglossning och en, redan innan, trasig rygg. Har även ett knä som inte riktigt vill och ont i en fot som bröts lite för några år sedan.
 
Delmål
Ett flertal kortare lopp. Har inte lagt upp planen för hur många eller vilka än.
 
Mål
Springa Stockholm Marathon 2020, och ta mig i mål!
Bli stark, få grym kondition och bättre hållning
 
 
Jag vill vara mycket tydlig med att detta inte har något med vikt eller utseende att göra! Jag äter vad jag vill, när jag vill! Jag ser till att äta tre riktiga mål om dagen plus mellanmål. Jag anstränger mig inte för att hålla igen på varken fett eller kolhydrater och vill jag ha choklad så äter jag det.
 
Med det sagt så tycker jag att det är löjligt roligt med före- och efterbilder. Jag kommer därför under resan lägga upp bilder på mig i träningskläder. Återigen, det handlar inte om utseendet, utan om att se OM, och isåfall hur, kroppen förändras av all träning, från nu tills dagen jag sprungit mitt lopp!
 
 
 
Hoppas du vill följa resan! 😃
 
 

Minne från stenåldern

publicerat i Allmänt;
Hej på er!
Allt väl får jag hoppas!
 
Hur mycket använder du din mobil? Det är så lätt att hamna med näsan ner i luren om man får en stund över, det finns ju så mycket i telefonen idag... Jag läser nyheter, kollar barnens schoolsoft, betalar räkningar, mailar och så vidare..
 
Jag lom att tänka på när jag gick i sjuan-åttan och hade min första mobil, gick att ringa och skicka sms, inget mer. En Ericsson, såg typ ut såhär, men med stor blinkande antenn. 
 
Jäkligt fränt tyckte jag först... men jag kom att ändra mig! Jag tror att alla minns att ALLT var pinsamt i den åldern. Jag hoppade på en Swebus upp till Dalarna en eftermiddag för att åka till min mormor och morfar. Det var höst och mörkt. Jag satt och lyssnade på MD (någon som minns?!) och noterade att ett gäng lite äldre snyggingar klev ombord. 
Satt och småsneglade (otroooligt diskret) när min telefon plötsligt började ringa. Inte nog med att det var en fräsig poppdänga på högsta volym, telefonen blinkade värre än polisens blåljus!! På displayen står det "Hem", de ville såklart kolla att jag va på bussen ordentligt❤. Sliter upp tegelstenen ur väskan och väser "hallå", då hör jag det... "vad är det för lampa?", undrar någon av snyggingarna. "Shit", tänker jag och försöker krypa ihop som en boll i sätet och hålla för antennen med handen... tyvärr inte med önskad effekt. Jag hör hur någon börjar skratta och en annan säga "oh jävlar, det lyser om den där tjejens huvud!". Med blossande kinder försökte jag avsluta samtalet och drog sedan på musiken på högsta volym.
 
Så litet och oskyldigt, men fortfarande något jag minns som igår! Haha! Har du något sånt där oskyldigt "pinsamt" minne från när du va liten? 😃
 
Det var tider det, när en telefon bara var en telefon... med blinkande antenn! 😂😂
 
 
Du får hjärtligt gärna gilla om du gillade! ;)